Blogarchívum

2015. június 15., hétfő

4. nap - Lundavadászat

Ekkor jött el az a pont, amikor úgy éreztem, hogy elfáradtam. Szerencsére erre a napra kicsit pihenősebb programokat terveztünk. Egészen pontosan lundát akartunk látni. Vik mellett van egy sziget (Vestmannaeyjar), ahol állítólag sokan tanyáznak, kifejezetten lundaszigetként is emlegetik a helyet. Egy bökkenő van, ha hirtelen megváltozik az időjárás, mert akkor nincs komp. Odafelé még garantálták az utunkat, vissza már kevésbé (ne rágja le senki a karját tövig, volt visszaút is). Az autót leparkoltuk a kikötőben (vinni akartuk, de visszafelé neki nem volt már hely).

Útközben azért még volt vízesés is (cseppet sem meglepő módon)







Egyik pillanatról a másikra vihar:

Patakon átkelés autóval (Ágiék fotózták is elvileg)

És végre maga a hajózás:


Ezt látná az a szerencsétlen, aki kizuhan a hajóból - vagy jelen esetben csak lenéz, és nem szerencsétlen. :D )







Ez a sziget számomra rejtély. A tömegközlekedése ugyebár eléggé esetleges. Emellett eléggé kicsike. És ha belegondolunk, Izland is egy sziget. Egyszerűen nem értem, hogy miért költözik egy csomó ember egy nagy szigetről egy kis szigetre. Az elszigeteltség nem válasz, mert az egyik legnagyobb település volt itt, amit utunk során láttunk.

Ja, hogy várta valaki a lundás képeket? Na, azt nem láttunk. Egy árva madárkát sem. Sirály volt dögivel, de lunda sehol....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.