Blogarchívum

2013. július 28., vasárnap

Bálint tegnap volt 8 hónapos (Evelin után szabadon: Nagyiposzt következik)

Elfelejtettem... Készült róla kép, de elég felejthető, úgyhogy a mai lesz a hivatalos fotója. Mentségem nem sok van. Max annyi, hogy Lilla és Viktor 9 napos kicsi fiát fotóztam délelőtt, és valahogy nem jutott eszembe, hogy hóforduló van (Tomi röhögött is rajtam tegnap. Egész délelőtt Magort csodáltam, aztán itthon leültem a géphez, és képenként áradoztam neki "Nézd, milyen gyönyörű, óóóó de cuki", stb, stb...". Viszont megmértük (odaadtuk a mérleget kicsi Magornak, mert mi már nem nagyon méregetjük a vasgyúrót). Szóval hivatalos fotó helyett hivatalos súly: 8510 gramm. Szép lassan normalizálódik a helyzet, és nem 97% lesz Bálint percentilise (értsd: amikor elvittük az első tanácsadásra, ezt hozták ki a méretei alapján, ami annyit tesz, hogy a gyerekek mindössze 3 %-a nagyobb nála). Egyébként nagyon jó étvággyal eszik. Naponta 1 vagy 2 étkezést váltunk ki gyümölccsel vagy Sinlacos zöldséggel. Mostantól elkezdem adogatni neki a húst is. 

Mozgásfejlődésben kicsit le van maradva a 8 hónapos Gergőhöz képest (amúgy nem hasonlítgatjuk őket, sosem tennénk ilyet...:)). Bálint egyelőre kúszva és forogva közlekedik (ha siet, ez utóbbit választja). Ülni még nem igazán tud. A babakocsiban fel szokott ülni, és megkapaszkodik a karfába. Így már simán megy, de egyébként eldől, úgyhogy nem erőltetjük (csak néha megnézem, hogy hol tart). Augusztus elején úgyis megyünk oltásra, majd rákérdezek, hogy le van-e maradva vagy csak Gergő volt nagyon gyors (7 hónaposan ült és mászott)

Ha már a hasonlítgatásnál tartok: teljesen különbözőek. Ami az egyikre jellemző, a másikra garantáltan nem. Gergő utált enni, Bálint...nos ez látszik is, Gergő jó alvó volt, Bálint sokszor alszik köztünk, mert a saját helyén állandóan felriad. Mondjuk Gergőt egyszerűbb volt a heylére szoktatni, mert nem kellett az első pisszenésre felvennünk, nehogy felébressze a tesóját. Bálint még mindig eszik éjjel (bár inkább csak cumizik, de azt 2-3 óránként), Gergő ilyenkor max egyszer kelt enni, de sokszor egyszer sem. Gergő nagyon nyitott volt, bárkinél vidáman megmaradt (ez most is így van). Bálint sokáig sikítozott, ha bárki más az ölébe vette. Mostanra már jobb a helyzet: ha lát, nincs gond. Gergőt nem nagyon érdekelték a játékok. Volt pár kedvence, de sok játék hevert a sarokban. Bálint imád bármivel matatni. Neki is vannak kedvencei: a játékok 80%-a. Ha elveszünk tőle valamit, keserves sírásba kezd. Hirtelen ennyi jut eszembe. Ja még egy: Bálintnak sokkal nagyobb a szeme :D Gülüke :D Jó, van még egy csomó, ami Gergő 3 éves előnyéből fakad, de azt hiszem, nem lenne korrekt Bálint szemére vetni, hogy még nem tud beszélni.

Íme a nem hivatalos, hivatalos :D
Kicsit fogzik, de már megszokta, mert 4 hónapja folyamatosan ezt csinálja. Eddig 8 fogat találtunk a szájában.

És akik miatt megfeledkeztem a jeles napról:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.