Blogarchívum

2012. október 2., kedd

Ilyen a világon nincs...

Gergő 3 éves státuszvizsgálatáról jöttünk haza busszal, amikor beszólt a mögöttem ülő vén banya idős hölgy, hogy miért foglalunk el 2 helyet a szegény munkából hazajövő emberek elől... Finoman utaltam rá, hogy már a térdemet veri a hasam, Gergő egyszerűen nem fér el, max úgy, hogy palacsintává lapítja Bálintot (ráadásul odafelé még ki is próbáltam, hogy az ölembe veszem, de vagy lecsúszott a térdemről, vagy fájt a hasam, ahogy közelebb bújt, úgyhogy visszaültettem magam mellé). Erre ő még ugatott tovább mondta a magáét, hogy egész nap otthon ülök, igazán átadhatnám a helyem. És mindezt egy kb 70 éves nő, aki gyanítom, hogy nem a gyárból buszozott hazafelé... Úgyhogy szépen felálltam, és 1 megállót állva tettünk meg, ő meg égett rendesen, mert az egész busz őt szidta (és persze senki nem ült le a helyemre). 

Tudom én, hogy nem minden öreg néni ilyen (sőt), és ez csak az én formám, hogy mindig ilyenekbe botlok (amikor Gergővel voltam terhes, egy nő arrébb lökött, hogy biztos legyen ülőhelye a buszon), de ezek után.... Na mindegy, továbbra is át fogom adni a helyemet a rászorulóknak, de nem a 8. hónapban. Én kérek elnézést.

(azzal tuti kiverem majd a biztosítékot, amikor Bálinttal babakocsival megyek Gergőért az oviba, és elfoglalunk egy csomó helyet)

1 megjegyzés:

  1. Én fel nem álltam volna a helyedben! HÁRMAN - talán?- foglalhattok 2 helyet.
    Emlékszem, én minimálisat tömegközlekedtem, míg Zselykét vártuk, de sose adták át a helyet. Sőt, a kórházban az apukák ültek a váróban is, anélkül, hogy bárkit megkérdeztek volna, hogy nem jobb-e neki ülve. Egyetlen pozitív élményem volt, a borfesztiválon beengedtek a dolgozói wc-be (nagyságrendekkel tisztább volt, nagyobb), hogy ne kelljen a sort végigállnom.

    Egyébként nem tudom, hogy a ~70 évesek miért mindig akkor utaznak, mikor vagy az iskolába és munkába menet miatt van tömve minden, vagy mikor épp hazafelé jön a nagy tömeg munkából. A piac, orvos, temető máskor is elérhető!

    Kitartás! Puszilunk Titeket! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.