Blogarchívum

2012. szeptember 23., vasárnap

Anya pici fia...:)

Reggel 9-kor harangoztak a közeli templomban. "Ez a templom hangja. Azt mondja, hogy bim-bam. Ez egy hangutánzó szó." Mindezt természetesen kint a kertben, úgyhogy a szomszédok is hallották. Én meg dagadtam a büszkeségtől (biztos ezért vagyok már közel 70 kg). Ez egyébként a folyamatos kérdésözön eredménye. Mindenre rákérdez, és addig nem nyugszik, amíg el nem magyarázzuk (ez azért néha kicsit már fárasztó). Pl. Mi az a kár-kár. A varjú hangja. De mi az? Hangutánzó szó. Gondolom a bimbamra is megkapta ezt a választ korábban. Tudja még a nyau és a vau szavakról is a szófaji besorolást. Rájöttünk, hogy nem érdemes lebutított válaszokat adni a kérdéseire, mert nem fogadja el. Múltkor Tomi azt magyarázta neki, hogy miért esik az eső. Remélem a "hogy került Bálint anya pocakjába" kérdés még egy darabig nem merül fel benne....

Frissítés: Kipróbáltam, hogy a fent felsoroltakon kívül is felismeri-e, hogy mi hangutánzó. És igen. Hiba nélkül. Kérdeztem a reccs, tik-tak, brümm szavakat, de úgy, hogy közben mondtam pár főnevet. A főnevekre (ház, ceruza, autó) azt mondta, hogy az semmi, míg a többire rávágta, hogy az is hangutánzó szó. Biztos ömlengésnek tűnik (az is), de hihetetlen, hogy egyszer elmagyarázunk neki valamit, és megérti.

1 megjegyzés:

  1. Nekem csak egy kérdésem van: nem fog ez a gyerek az iskolában unatkozni??? :D Egyébként gratula! Nagyon okos és szép gyerkőc!

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.