Blogarchívum

2012. április 19., csütörtök

Edinburgh (04.14-15.)

Utolsó két napunkon Edinburgh-ben voltunk. Először megmásztuk az Arthur székét (aki olvasta az Egy nap című regényt, vagy látta a filmet, biztos ismeri), ahonnan gyönyörű kilátás nyílt a városra. Ezután el is fogyott a lelkesedésem. Valószínűleg már nagyon hiányzott Gergő, és már a másnapi repülésre készültem lelkileg, de sem a Holyrood Palace, sem az Edinburgh Castle nem vágott földhöz (mondjuk a korábbi várak és kastélyok után elég magas elvárásaim voltak). A Holyrood Palace a királynő skóciai "lakása", de persze azt a részt nem lehetett megnézni, ahol lakni szokott (ezt valahol megértem), a vár pedig a hadtörténeti múzeumok gyűjtőhelye, is igazából itt lett kicsit sok(k)....:))) (főleg azért, mert Tomi szereti elolvasni az összes táblát). Azért összességében nem volt rossz, de ez a két nap nekem már inkább a hazaútról szólt. 








A helyi kaja (bármi sültkrumplival) kicsit hizlal:)





Ez az, aminek látszik: egy élő kutya a kirakatban:)

Utazásunk napján még pont annyi időnk volt, hogy megnézzük a királyi család kiszuperált hajóját, a Britanniát. Ez mondjuk elég jó volt.




Állítólag itt többek között megfordult Churchill is (a többiekre nem emlékszem, pedig sok híres embert felsoroltak:)). Azt is elmondták, hogy az evőeszközök helyét vonalzóval mérik ki, sőt azt is, hogy a terem bérelhető. Gondolom ingyen van...:) 


Ez a legénység hálószobája. A királynőnek nem ilyen volt:)

És ezzel a beszámolóm végére értem. Szuper nyaralás volt, de nem esett nehezemre haza jönni, mert Gergő elmondhatatlanul hiányzott. Oké, a repülés kicsit zavart (húúú az a rész, amikor kihúzzák a talajt az ember lába alól.... ennél már csak a landolás volt ijesztőbb:D).

3 megjegyzés:

  1. na de azért túl lehetett élni :) legközelebb már unatkozni fogsz a gépen ;)

    VálaszTörlés
  2. A kutya a kirakatban nem lehet, hogy beépített mozgásérzékelô volt? :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.