Blogarchívum

2012. január 23., hétfő

Téli csodaország - Stuhleck

Tegnap Ágival és Petivel Ausztriában voltunk egy Barakás hótalpas túrán. Nagyon érdekes volt egyik pillanatról a másikra átugrani a télbe. Az alagút egyik végén még nyoma sem volt a hónak, a másikon viszont már hófalak között ment a buszunk. Tényleg rengeteg hó volt. A parkolóban a túravezetők kiosztották a hótalpakat és a botokat, majd elkezdtünk elindulni az erdő felé. Amikor végre átcsúszkáltunk a letaposott részen, és elértük a puha havas erdei ösvényt, felcsatoltuk az új talpainkat, és elkezdtünk fölfelé menetelni. Nekem a tempó egy kicsit gyors volt, de bírható. Elszoktunk már ettől. Emiatt persze nem is készült sok fotó, mert akkor nem értem volna fel a csúcsra (volt is 3 túratárs, akik az egyik túravezető javaslatára az alsó menedékházban lecsatlakoztak a csapatról, és visszafordultak). Nincs kedvem most szövegelni, beszéljenek a képek (majdnem az összeset feltettem, csak a nagyon egyformák maradtak ki):

hómalom

felcsatolás

Tomi 






Menedékház a csúcson: itt azért volt egy kis szélvihar, de a Rax után ez már meg sem kottyant (állítólag szerencsénk volt, mert sokszor ezen a szakaszon max 5 méter a látótávolság a hófúvás miatt)

Visszafelé előbújt a napocska is, úgyhogy volt egy pici kilátás (és lefelé nem arra figyeltem, hogy meg ne fulladjak, úgyhogy körül tudtam nézni:))

Az egyik túratársunk most volt először hegyi túrán. El lehet képzelni, mit érezhetett, amikor körülnézett:)






Az út végét már sötétben tettük meg, de szerencsére időben kiértünk az erdőből (ezért volt jó, hogy 3 hajcsárunk is volt. A saját tempómban tuti a menedékházban aludtam volna.) Jó kirándulás volt.

Táv: 14 km
szint: 950m


5 megjegyzés:

  1. Nagyon szuper lehetett!!! Kedvet kaptam hozzá :) Amúgy a szervezéssel meg ilyesmivel meg voltál elégedve? Voltam már 2 Barakáson, de azok több hetesek voltak, kiváncsi lennék érdemes e egy ilyen egynaposra benevezni?

    VálaszTörlés
  2. Elégedett vagyok velük. Nagyon jó volt:) Szerintem érdemes velük menni.

    VálaszTörlés
  3. Látom azért a gép jól szuperált a hidegbe is:) Jó hangulat lehetett a hóban sétálni!:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.