Blogarchívum

2011. november 13., vasárnap

Luxus ebéd a Gundel étteremben

Ebben volt ma részünk, hála anyósomnak, aki egy golfversenyen nyerte az ebédet. Már egy ideje tervezgettük, hogy ki kéne használni a meghívót, de mindig volt más dolgunk. Ma viszont semmi sem akadályozhatott meg minket. 

Csöppet sem meglepő módon a hely nagyon elegáns. Már a bejáratnál is 3 pincér fogadott, elvették a kabátunkat, majd az asztalhoz vezettek (természetesen előre le kell foglalni). Az étteremben szinte több pincér volt mint vendég, pedig majdnem minden asztalnál ültek. Persze magyarok csak elvétve: főleg angol és német nyelven társalgó idősebb csoportokat láttunk. Szinte kivétel nélkül mindenki öltönyben vagy kiskosztümben volt, ami azért picit kényelmetlenül érintett minket. Szerencsére kiszúrtunk egy srácot, aki pólóban volt, úgyhogy "háhhá" felkiáltással vidámabban eszegettünk tovább. Vasárnaponként svédasztalos ebéd van, úgyhogy kedvünkre válogathattunk a rengeteg előétel és a kissé szerényebb választékú főétel közül. Minden isteni volt. Kicsit zavaró volt, hogy mindössze egyféle levest lehetett "választani", de az legalább zseniális volt. Ezután báránycomb (leírhatatlan), és Gundel palacsinta volt a menü.

Összességében nagyon jót ebédeltünk, de ez nem a mi világunk (6400 Ft/fő + 12% szervízdíj). Maradunk a kedvenc éttermünknél, ahol minden hétfőn és kedden féláron lehet főételt enni, és istenien főznek. Itt kettőnknek szoktunk összesen 3000 Ft körül fizetni, amiben már az üdítő is benne van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.