Blogarchívum

2011. június 24., péntek

A jövő fotósa

A nagy hallgatásom miatt mindkét szülőm aggódva kérdezte, hogy jól vagyunk-e, hiszen már régen nem született új blogbejegyzés (mindketten fellélegeztek a balatoni beszámolómat olvasva, és csak utólag említették, hogy már kezdtek aggódni):D Szépen vagyunk:) Úgyhogy most egy gyors szösszenet, csak azért, hogy lássátok, minden ok:) A hét elején elmentünk a Mikrosathoz, hogy vegyünk egy klassz slave vakut a szobastúdiómba. Még aznap ki is próbáltuk, de gond volt vele. Elvileg a rendszervaku villanására kéne elsülnie, de ez a jószág letojta, hogy én villogok neki. Ezzel szemben néha úgy döntött, hogy magától villan. Ez így használhatóság szempontjából nem az igazi, úgyhogy ma Tomi visszavitte, és hozott helyette egy működő példányt. Gergő meglátta, és közölte: "Ott a maku, Gergőé". Ugye nem kell kommentálnom az esetet (Az új Robert Capa a családban növöget, remélhetőleg kevésbé tragikus sorssal - ami azt illeti, nem lennék túl boldog, ha a fiam haditudósító lenne, szóval a hasonlat inkább csak a zsenire vonatkozott:))

Egyébként a hangcsere máshol is megvan. A vonat Gergőnek monat, a papucs pedig kapucs. Néha már mi is kapucsnak hívjuk önkéntelenül is...:) Ki tanít kit?

4 megjegyzés:

  1. Szülők jó fejek!:)
    Az új vaku jó lett? És mire teszed fel? A villanjkörtékre? Csináltál nagy sebességű vakus képeket? Más kérdésem nincs:)

    VálaszTörlés
  2. Egyelőre az egyik villanjkörte foglalatát kapja meg. Később majd veszek neki külön foglalatot meg állványt, és akkor tudom egyszerre használni a hármat (az egyik villanj jó lesz a háttérnek). Amúgy jónak tűnik: erősebb, és állítható a fényereje, és ez a darab már működik is. A gyorsvaku módot még nem teszteltem, de majd hétvégén lövök pár képet így is. Kimerítő volt a válasz?:)

    VálaszTörlés
  3. Igen, mondhatni! Akkor igazából te egy újabb villanj körét vettél, ami 220-ról mükszik csak állíthaó:) Azt hittem vettél egy vakut, ami villanásra elsűl:)Majd mutatok pár fotót, ha megcsinálom az esküvői képeket, hogy milyen mikor szemből vakuzól:)

    VálaszTörlés
  4. Igen, egy génmanipulált villanjkörtét, de tök nem úgy néz ki, mint az előd. Nagyobb és fekete. Vakuztam már én is szemből, ha a derítésre gondolsz. Kint elég sokszor alkalmazom:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.